Mange muslimer er redde

Mange muslimer ringer til Islamsk Råd Norge fordi de er redde etter negative medieoppslag om muslimer den siste tiden.

Barn i 17. maitog Foto: Scanpix
Politikk

Mange muslimer ringer til Islamsk Råd Norge fordi de er redde etter negative medieoppslag om muslimer den siste tiden.Generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge (IRN) forteller til Vårt Land at han daglig får telefoner fra redde muslimer. Årsaken er ifølge Sultan flere negative medieoppslag og gjentatte angrep på islam og muslimer fra politikere den siste tiden.Blasfemidebatten, politihijabdebatten, snikislamisering, PSTs advarsel mot radikale islamister og Martin Kolbergs utspill mot islamsk ekstremisme har preget mediene de siste ukene.- Summen av disse sakene har vært en tung byrde for mange norske muslimer, sier Sultan.Han forteller at han får tilbakemeldinger fra muslimer han møter på gata og i moskeer som er redde for utviklingen.- De er bekymret for hvordan dette skal ende. Noen sier at det er en kampanje mot islam, andre sier at det er et steg mot å forby islam i Norge, sier Sultan.Han er særlig kritisk til Frps utspill om snikislamisering.- Det blir for dumt, sier han.Sultan er oppgitt over islamdebattene og måten de føres på.- Mange norske muslimer er skuffet, de er en del av det norske samfunnet, og likevel blir de behandlet annerledes i disse debattene, sier Sultan.

Nyheter
Politikk