Namsos-raset blir undersøkt eksternt

Statens vegvesen oversendte tirsdag forslaget til mandat for en ekstern undersøkelse etter Namsos-raset.

Politikk

En ekstern undersøkelsesgruppe skal klarlegge veiarbeidets betydning for kvikkleireraset sist fredag. Vegdirektoratet har oversendt en faktabeskrivelse til Samferdselsdepartementet.Allerede fredag tok vegdirektør Terje Moe Gustavsen til orde for en ekstern gjennomgang av hendelsen og Vegvesenets aktiviteter i området. Samferdselsdepartementet vil oppnevne undersøkelsesgruppen.- Undersøkelsesgruppen bør gjennomgå og vurdere planleggings - og prosjekteringsfasen, og gjennomføringen av anleggsarbeidene i Kattmarkvegen. Gruppen bør vurdere måten arbeidene er gjennomført på og om retningslinjene er fulgt. Gruppen bør også vurdere om det er behov for å forbedre eksisterende retningslinjer, står det i forslaget til mandat. (©NTB)

Nyheter
Politikk