Ny måling gir dem flertall på Stortinget

Denne koalisjonen får nå igjen flertall på meningsmålingene.

Foto: Scanpix
Politikk

En ny meningsmåling utført på oppdrag av Arbeiderpartiet, viser et flertall i befolkningen for et rødgrønt regjeringsalternativ.Mens 48,4 prosent av de spurte ønsket seg en borgerlig regjering i en tilsvarende meningsmåling i desember i fjor, har andelen sunket til 41,2 prosent i mars, skriver Dagsavisen.38,6 prosent valgte rødgrønt i desember, mens 44,1 prosent vil gi Ap, SV og Sp ny tillit i mars.Det ble ikke spesifisert hvilke partier som skulle være med i en borgerlig regjering i målingene som er gjort av Sentio for Arbeiderpartiet.- Tallene er en tillitserklæring til regjeringen og viser at mange har tro på at vi har en politikk for å sikre arbeidsplassene, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).Valgforsker Hanne Marthe Narud finner tallene interessante.- I desember hadde de borgerlige et meget klart flertall på målingene. Men i takt med at finanskrisen rullet inn, har de rødgrønne økt sin oppslutning og fått et overtak, sier hun.

Nyheter
Politikk