Obama frir til Iran

Vi ønsker en ny start, sier Barack Obama til Iran.

Barack Obama - Foto: Scanpix
Politikk

Barack Obama tar i bruk nye virkemidler for å fremme sitt budskap om dialog. I et videoopptak tilbyr den amerikanske presidenten Iran en «ny start».- Jeg ønsker å snakke direkte til det iranske folk og lederne av Den islamske republikken Iran. Vi ønsker en ny start, sier Obama i videotalen, som er tekstet på farsi.I opptaket går Obama lenger enn han tidligere har gjort i å strekke ut hånden til regimet i Teheran.- Min administrasjon forplikter seg nå til diplomati når det gjelder sakene som opptar oss, og vi vil jobbe gjennom konstruktive kanaler, sier Obama.Videoopptaket skal distribueres til TV-stasjoner i Midtøsten i forbindelse med en den iranske helligdagen nowruz, som både er en feiring av nyttår og våren.

Nyheter
Politikk