Obama møtte gammel kjenning

Forrige fredag møtte USAs president en gammel kjenning.

Barack Obama - Foto: Scanpix
Politikk

USAs president Barack Obama har hatt samtaler med Sovjetunionens siste president Mikhail Gorbatsjov, opplyser en talsmann for ekspresidenten.Gorbatsjov møtte Obama og visepresident Joe Biden i Det hvite hus i Washington sist fredag, opplyste Gorbatsjovs talsmann Konstantin Petrenko mandag. Han ville ikke si noe om hva som ble diskutert.I Washington ble Obamas talsmann Robert Gibb presset av journalister på en pressekonferanse til å si noe om møtet, særlig hvorfor møtet ikke var blitt kunngjort på forhånd og heller ikke sto på Obamas dagsorden.- Presidenten har en tendens til å spasere rundt i det litt større Hvite hus, og noen ganger går han inn på møter som ikke sto på planen hans fra begynnelsen, svarte Gibb.Han sa at visepresident Biden og Gorbatsjov hadde diskutert måter å redusere USAs og Russlands atomarsenaler på. Obama skal diskutere dette når han møter Russlands president Dmitrij Medvedev for første gang under G20-møtet i London 1. april.

Nyheter
Politikk