Obama vil kjøpe opp råtne lån

President Barack Obama tilbyr private investorer omfattende økonomisk støtte for å hjelpe kriserammede banker å bli kvitt råtne lån som blokkerer utlån og forverrer den dype lavkonjunkturen.

President Barack Obama - Foto: Scanpix
Politikk

En regjeringstalsmann sier mandag at regjeringen vil spytte inn mellom 75 milliarder og 100 milliarder dollar fra krisepakken som Kongressen godkjente i fjor høst. Sammen med private investorer skal midlene brukes til å kjøpe ut usikre fordringer fra bankene.Nå gjenstår det å se om hedgefond og andre private investorer vil være med på planen.Black Rock, den største amerikanske kapitalforvalteren, sier den vil være med på finansdepartementets planer.- Det er definitivt vår hensikt å være med som investor i dette programmet, sier Black Rock-sjefen Curtis Arledge i en uttalelse. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv