Overvekt like farlig som røyking?

Overvekt kan være nesten like farlig som røyking.

Politikk

Svært overvektige mennesker løper en sterkt forhøyd risiko for en for tidlig død enn folk med mer normal vekt, viser en ny analyse.Røyking må fortsatt betraktes som en større helsetrussel enn fedme. Likevel vokser dødeligheten jevnt i forhold til en økning i kroppsmasseindeksen BMI, som er et uttrykk for vekt i forhold til kroppslengde, skrev nyhetsbyrået AP onsdag.Analysen er foretatt av forskere ved Oxford-universitetet i Storbritannia og bygger på 57 ulike studier fra Europa og Nord-Amerika. Til sammen omfattet disse studiene rundt en million mennesker, som i snitt ble fulgt over en periode på 10 til 15 år.- Nå er vel ikke lenger noen diskusjon om hvorvidt overvekt er farlig, sier den svenske fedmeforskeren Stephan Rössner til Stockholm-avisen Svenska Dagbladet.- Faren er bedre dokumentert enn noensinne, og man må bare godta at det er slik, mener han.Men Rössners britiske kollega Richard Peto påpeker at røyking fortsatt er tre ganger farligere enn overvekt hos personer som har mer moderate problemer med vekten. For disse er det like farlig å fortsette å røyke som å fordoble kroppsvekten, sier Peto. (©NTB)

Nyheter
Politikk