Regjeringen vil ha en grådighetskommisjon

Regjeringen vil få frem røster som er kritiske til dagens finanssystem. Initiativtager: Per Olaf Lundteigen.

Lars Peder Brekk og Per Olaf Lundteigen. Foto: Scanpix
Politikk

Regjeringen vil opprette en grådighetskommisjon for å få fram røster som er kritiske til dagens finanssystem.- Miljøet i Norge er for ensrettet. Det er for lite meningsbrytinger og for få fag involvert, sier finanspolitisk talsmann i Senterpartiet Per Olaf Lundteigen til Ukeavisen Ledelse.Lundteigen har selv tatt initiativet til kommisjonen som skal gi svar på hvordan og hvorfor en finanskrise kan komme som lyn fra klar himmel, og hvordan vi kan komme ut av den.Ifølge Lundteigen vil arbeidet til kommisjonen få store konsekvenser for finansnæringen.- Annerledes tenkende har blitt sett på som utenfor det gode selskap. Konsekvensen er at grådighetstenkningen har bredt om seg til de fleste deler av samfunnet, sier han.Regjeringen arbeider nå med å utforme mandatet og sammensetningen til kommisjonen. Lundteigen ønsker seg internasjonalt dyktige folk fra ulike fagmiljøer, med ulike visjoner, gjerne med røster som er kritiske til dagens system.Også FN opprettet i høst en egen kommisjon som skal komme med tiltak som skal sikre en mer bærekraftig og sikker økonomi i verden. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv