Regjeringen vil opprette servicetorg i fengslene

Mange innsatte i norske fengsler sliter med høy gjeld, noe som kan føre til at de begår nye lovbrudd etter å ha blitt løslatt.

Foto: Scanpix
Politikk

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.Over halvparten av alle siktede har tilbakefall innen fem år, melder NRK.Regjeringen foreslår i kriminalomsorgsmeldingen at det blir opprettet servicetorg i fengslene.- Jeg tror det aller viktigste er å få en såkalt løslatingskoordinator, som kommer inn med en gang man har fått en dom og kommer i fengsel. Koordinatoren skal hjelpe deg å komme tilbake i samfunnet, og skal hjelpe deg med de økonomiske problemene, sier Ingrid Heggø (Ap) i Stortingets justiskomité.Juss-Buss, som driver fri rettshjelp, mener dette ikke nok.- Problemet er at man først må innse at tilbudet i kommunene er mangelfullt for oss som ikke sitter i fengsel. Det hjelper dermed ikke bare å si at man skal få koordinatorer når tilbudet allerede er så mangelfullt utenfor murene, sier Mari Sund Morken i Juss-Buss.Også WayBack - stiftelsen Livet etter soning, mener det er viktig å satse på tilbudet utenfor fengslene.. (©NTB)

Nyheter
Politikk