- Rentebunnen nås innen sommeren

«Alle» er enige om at styringsrenten blir satt ned på rentemøtet onsdag, men hvor stort rentekuttet blir er det mer uenighet om.

Sentralbanksjef Svein Gjedrem - Foto: Scanpix
Politikk

Det hersker ingen tvil blant makroøkonomene om at hovedstyret i Norges Bank kommer til å sette ned styringsrenten på sitt rentemøte onsdag 25. mars. Det går dermed mot den femte rentenedsettelsen siden begynnelsen av oktober i fjor, da styringsrenten var på 5,75 prosent. Fram til nå er renten kuttet til 2,5 prosent, men hvor stort kuttet blir onsdag strides de lærde om.- Holder seg til planenSjeføkonom Elisabeth Holvik i SpareBank 1 tror at Norges Bank vil se an effekten av det kraftige rentekuttet i desember i fjor, og derfor vil komme med et kutt på bare 0,25 prosentpoeng nå.- Ideen fra Norges Bank var å være tidlig ute med et stort rentekutt for å få en sterk psykologisk effekt. Samtidig er det også tilført mye penger til bankene. Da tror jeg det er greit å se an effekten av de sterke tiltakene, sier Holvik til NTB.

Nyheter
Politikk