- Renten bør økes jo før jo bedre

- Gjedrem bør begynne å sette opp renten jo før jo bedre, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen. Han tror vi unnslipper depresjonen i denne omgang.

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities - Foto: First
Politikk

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities et glad for den lave rentenivået vi nå ser i Norge. Men på den andre siden, sier han - den kan ikke være for lav for lenge.- Blir den det må dere alle bli med meg og gå i demonstrasjonstog rundt Norges Bank og rope «renta må opp, renta må opp», sa Andreassen under Næringslivsdagene på Handelshøyskolen BI onsdag.For Andreassen mener renten bør opp så fort som mulig.- Jo før jo bedre, men jeg tipper ut i 2010 eller 2011. Når økonomien bedres må renten opp igjen, sier han til e24.Sjeføkonomen sier samtidig at han tror verden styrer unna den store depresjonen i denne omgang.- Jeg tror vi kommer ned på beina. Kombinasjonen av hvordan ting ser ut nå og tiltakene som statene verden over har tatt vil sørge for det, sa Andreassen på Handelshøyskolen BI.

Nyheter
Børs