Sjeføkonom: Det er ukens viktigste nyhet

Fortsetter børsoppgangen? Nordeas sjeføkonom Steinar Juel forteller om ukens viktigste økonomiske nyheter.

Scanpix / Scanpix
Politikk

I dagens morgenrapport fra Nordea ser sjeføkonom Steinar Juel nærmere på ukens viktigste nyheter.- Onsdag blir uten tvil ukens viktigste dag, med rentemøte i Norges Bank, ny pengepolitisk rapport og arbeidskraftsundersøkelsen fra Statistisk Sentralbyrå, sier Juel.- I sin rentebane fra desember hadde Norges Bank inne en rentereduksjon 25 bp nå i mars. Mye har imidlertid skjedd siden da. Vekstutsiktene internasjonalt er blitt svakere, rentene er kommet mer ned internasjonalt og NOK har gått sterkere enn det Norges Bank antok. Veksten i Norge har på den annen side vært omtrent som ventet, ja kanskje noe bedre. Men svakere utsikter internasjonalt vil etter hvert også ramme norsk økonomi, sier sjeføkonomen.- Vi venter et kutt på 50 bp onsdag og en rentebane som bunner ut på 1,25 prosent mot slutten av 2009. Etter vår vurdering er det risiko for at den nye rentebane vil gå enda brattere ned fordi banken fortsatt vil vurderer nedsiderisikoen til å være dominerende. Selv venter vi at Norges Bank i praksis vil nå rentebunnen på 1,25 prosent allerede i juni, sier Juel.- Arbeidskraftsundersøkelsen for januar som kommer før rentemøtet venter vi vil vise en økning i arbeidsledigheten til 3,2 prosent fra 3,0 prosent i desember. Det vil overraske om vi ikke nå også vil se at sysselsettingen går noe ned, avslutter Juel.Hovedindeksen på Oslo Børs står nå i 227,29 poeng, opp 1,66 prosent.

Nyheter
Børs