Strid om politisk fjernsynsreklame

Svensk TV 4 forsøker å dra i gang en debatt om politisk fjernsynsreklame foran valgene i Sverige i år og neste år. Miljöpartiet advarer mot å åpne for slik reklame.

Z1-serien til Panasonic byr på lekker finish - Foto: Selskapet
Politikk

- Fjernsynsreklame kan risikere å både uthule troverdigheten til det politiske systemet og skape politikerforakt, skriver partisekretær Agneta Börjesson fra Miljöpartiet i et brev til de andre partiene i Riksdagen.Miljöpartiet oppfordrer nå de svenske partiene til å gå sammen om å ta avstand fra politisk fjernsynsreklame, og partiet får støtte fra både Socialdemokraterna og Vänsterpartiet. Regjeringspartiet Moderaterna sier partiet i prinsippet ikke er imot politisk fjernsynsreklame, mens koalisjonspartnerne Centerpartiet, Folkpartiet og Kristdemokraterna ikke har tatt stilling til saken.Oppfordringen fra Miljöpartiet kommer som et svar på en invitasjon fra svensk TV 4 til å delta i en debatt om politisk fjernsynsreklame foran valget til EU-parlamentet i år og riksdagsvalget neste år.

Nyheter
Næringsliv