Sverige stanser bonuser i statlige selskaper

Sveriges regjering innfører nye regler som skal hindre at det utbetales bonuser i selskaper der staten er hovedeier.

Foto: Finansavisen
Politikk

Men reglene er slik at de kun stanser en brøkdel av bonusene.Regjeringen fjerner også mulighet for variabel lønn.- Det må ikke være noen spørsmål om at ledelsen i statseide selskaper først og fremst arbeider med tanke på det svenske folks beste, skrev finansminister Anders Borg i et innlegg i Dagens Nyheter tirsdag.- Alle toppsjefer i statseide selskaper vil fra nå av kun ha fast lønn, fastslår han.Skeptikerne mener imidlertid at dette vil føre til at faste direktørlønninger kommer til å stige kraftig.Næringsminister Maud Olofsson innrømmer at sjefer som mister bonusordninger og variabel lønn, vil kunne kreve store lønnshopp. Men hun lover bestemt at staten vil være måteholden og ansvarsfull under kommende lønnsforhandlinger.

Nyheter
Børs