Takker milliardær Arne Fredly

- Jeg er ikke i tvil om at pengene fra Dagens Næringsliv vil være til stor nytte, sier Arne Fredly.

Foto: Scanpix
Politikk

Investor Arne Fredly gir erstatningsbeløpet fra forliket med Dagens Næringsliv til SOS-barnebyers arbeid i Tanzania. Beløpet på 400 000 kroner vil gå til utvidelsen av den eksisterende barnebyen i Arusha, og gir nytt håp til vanskeligstilte barn og familier i området.- Jeg er selv far til to små jenter på fire og åtte år. Jeg er glad jeg kan gi barna mine en trygg og god oppvekst, men samtidig er det vanskelig å la være å tenke på at det finnes tusenvis av jevnaldrende barn som må klare seg uten foreldrenes omsorg og tilgang til mat, klær og skolegang. Disse barna får en tøffere start på livet enn vi er i stand til å forestille oss, og de har ingen mulighet til å få et bedre liv uten denne typen hjelp fra SOS-barnebyer. Jeg er ikke i tvil om at pengene fra Dagens Næringsliv vil være til stor nytte, sier Arne Fredly i en pressemelding fra SOS-barnebyer.Den norskfinansierte SOS-barnebyen i Arusha har vært operativ siden 2000 og gir i dag et trygt hjem til 120 foreldreløse barn, skolegang til 500 barn og hjelp til 300 barn og deres familier gjennom et SOS-familieprogram. Erstatningsbeløpet fra Fredlysaken vil gå til den planlagte utvidelsen av barnebyen.- Vi er svært takknemlige for at Fredly ønsker å gi erstatningsbeløpet til SOS-barnebyer. Det gir barn som har fått en dårlig start i livet en oppvekst med omsorg og utdanning og muligheter til å klare seg selv. I tillegg gis vanskeligstilte familier i Arusha hjelp og støtte til å skape seg en bedre hverdag, sier generalsekretær i SOS-barnebyer, Svein Grønnern.

Nyheter
Politikk