Trøims råd til regjeringen

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad fikk råd fra John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim.

Tor Olav Trøim - Foto: Scanpix
Politikk

Det er umulig for et medlem av StatoilHydros styre å gjøre en god jobb uten å ha bakgrunn fra oljevirksomhet, fastslo John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, da han tirsdag ga regjeringen innspill til hvordan staten som eier bør tenke og operere.Elitene fra norsk næringsliv, forvaltning og politikk møtte opp i hundretall på regjeringens eierskapskonferanse i Oslo tirsdag for å høre Trøim og andre næringslivstopper dele sine tanker om eierskap med oss alle.Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) inviterte til konferansen, som er årlig, og denne gang ble arrangert under tittelen « Tid for et mer operativt eierskap?»Statsråden ønsker å forsterke dialogen med næringslivet i disse krisetidene, og oppfordret ledere til å gi innspil og tips om hvordan vi samlet skal komme oss best mulig, og helst styrket, gjennom finanskrisen.Trøim mente det neppe som en unnskyldning da fikk ordet og gjorde oppmerksom på at hans sjef, John Fredriksen, ikke har samlet politisk korrekte folk rundt seg. Deretter slo han sterkt til orde for at styrene, også i store selskaper, ikke bør ha for mange medlemmer. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv