Truer med skattesmell etter omstridte bonuser

Ledelsen i forsikringsgiganten AIG unner seg store bonuser selv om selskapet har en fot i graven. Det kan i så fall får store følger.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Politikk

Ledelsen i forsikringsgiganten AIG kan gå på en gedigen skattesmell etter at selskapet har utbetalt store bonuser til tross for at det blir holdt i live med offentlige midler. Nå krever en av USAs mest kjente senatorer at de ansatte gir fra seg bonusene frivillig.- Hvis de ikke gjør det, kommer vi til å skattelegge så å si alt sammen, sier Charles Schumer, som sitter i Demokratenes partiledelse.AIG - eller American International Group - tapte nesten 100 milliarder dollar i fjor, og har nå fått pumpet inn store offentlige summer for å holde seg flytende. Likevel har selskapet betalt ut 165 millioner i bonus til sine ansatte. Også flere andre senatorer har tatt til orde for at ledelsen i AIG må tvinges til å betale pengene tilbake.Bonusene har også opprørt president Barack Obama, som har bedt finansdepartementet vurdere om de kan stanses. Men samtidig rettes det kritikk mot finansminister Timothy Geithner ettersom mange mener han burde greid å stanse bonusutbetalingene på forhånd.

Nyheter
Børs