- TV 2 særbehandles i bakkenettet

Post- og teletilsynet (PT) står fast på at TV 2 får betydelig bedre vilkår for sin egen kanalpakke i det digitale bakkenettet enn andre aktører.

Kvinne ser på TV2 - Foto: iStockphoto
Politikk

Tilsynet opprettholder dermed vedtaket fra desember og sendte mandag sin innstilling i saken til Samferdselsdepartementet for endelig avgjørelse. Klagene på vedtaket fra Norges televisjon (NTV), RiksTV og TV 2 er også sendt departementet.I en avtale med RiksTV har TV 2 fått rett til å tilby en egen kanalpakke fra 2010, bestående av TV2s egne kanaler. I tillegg er det avtalefestet hvor høyt TV 2-pakken kan prises i forhold til Rikspakken fram til 2021, og dessuten hvor mye RiksTV vil bidra med i markedsføring og forhandlerprovisjon for å selge TV 2-pakken i samme periode. Andre kringkastere har ikke fått forhandle om vilkårene for sine pakker, og PT mener dette er i strid med ikke-diskrimineringskravet i konsesjonen.- Dette utgjør en betydelig konkurransefordel for TV 2 Gruppen og deres kanalportefølje, og vi mener de øvrige kringkasterne blir diskriminert, sier PT-direktør Willy Jensen i en pressemelding.TV 2 er medeier både i NTV og RiksTV. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv