Tvinger AIG til å betale tilbake

Samtidig som forsikringsgiganten AIG fikk krisehjelp fra staten, fikk toppsjefene flere millioner dollar i bonuser. Nå tvinges selskapet til å betale pengene tilbake.

Politikk

På tross av at AIG i høst var på konkursens rand og i praksis måtte kjøpes opp av staten, fikk toppsjefene utbetalt til sammen 165 millioner dollar, drøye 1,1 milliarder kroner, i bonuser.Saken har satt sinnene i kok i USA i en tid da mange vanlige amerikanere mister jobben som følge av finanskrisen.Tirsdag arbeidet medlemmene i både Senatet og Representantenes hus med mulige tiltak for å få bonuspengene tilbake, men senere på dagen kom finansminister Timothy Geithner dem i forkjøpet.- Vi vil trekke fra 165 millioner dollar fra de 30 milliarder dollarene AIG er lovet i pengestøtte, skrev Geithner i et brev til ledere i Kongressen.AIG har mottatt nærmere 180 milliarder dollar, drøye 1.200 milliarder kroner, i statlig støtte siden i fjor høst.Det hersker imidlertid en viss tvil om staten kan tvinge AIG til å gi slipp på bonusene i henhold til gjeldende regler for krisepakken selskapet har mottatt.- Vi arbeider med en rekke alternativer for å forsikre oss om at skattebetalerne får tilbake pengene på den ene eller andre måten, understreker Geithner.

Nyheter
Børs