USA: Sterke oljeaksjer

Wall Street falt torsdag, men olje- og oljeservice-sektoren gjorde det skarpt.

NYSE - Foto: Scanpix
Politikk

Finansaksjene på Wall Street endte i rødt for første gang på tre dager torsdag. Ifølge Bloomberg øker skepsisen rundt den amerikanske sentralbankens plan om å kjøpe statsobligasjoner for å få fart på økonomien. Dow Jones falt 1,2 prosent til 7.400,80 poeng, mens S&P 500 endte ned 1,3 prosent til 784,04. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen kunne vise til et fall på 0,5 prosent til 1.483,48.JPMorgan Chase & Co., Morgan Stanley og Goldman Sachs Group Inc. falt minst 5,7 prosent, mens USA nest største livsforsikringsselskap Prudential Financial Inc. stupte 25 prosent etter en nedgradering fra Moody's Investors Service.Siden 6. mars (til i går) har finansaksjene som gruppe steget 54 prosent.En energisektoren var imidlertid sterk i kjølvannet av at oljeprisen passerte 50 dollar både i London og New York. Chevron Corp. steg nye 0,8 prosent, mens Hess Corp. la på seg 7,6 prosent.Oljeserviceindeksen (OSX) gikk 4,6 prosent, mens oljeindeksen (XOI) steg 2,1 prosent.Alle råvarene i Reuters/Jefferies CRB-indeks, som består av 19 priser, steg, mens dollaren raste videre.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs