Veronica Orderud møter pressen

Drapsdømte Veronica Orderud får uttale seg om Orderud-drapene foran 600 journalister.

Politikk

Gunnar Bodahl Johansen fra Institutt for journalistikk reagerer på at drapsdømte Veronica Orderud får uttale seg om Orderud-drapene foran 600 journalister.- Det er utetisk at Veronica Orderud får snakke uimotsagt på en konferanse for undersøkende journalistikk, sier Bodahl Johansen til NRK.Det er på en konferanse i Tønsberg at Orderud får snakke foran 600 journalister. Dette i forbindelse med at privatetterforsker Tore Sandberg legger fram nye bevis i Orderud-saken.- Man må aldri være redd for å la mennesker slippe til med det de har på hjertet, sier Sandberg til NRK.Erik Veum sitter i styret for SKUP, Norges største konferanse for undersøkende journalistikk. Han forsvarer at saken står på dagsordenen.- Veronica Orderuds syn på hvordan dekningen var og hvordan journalistene opptrådte overfor henne og de andre som var tiltalt i saken, vil være interessant å høre mer om, sier Veum til NRK.Veronica Orderud ble sammen med sin mann, Per Orderud, dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drap på sine svigerforeldre og sin svigerinne på Orderud gård. (©NTB)

Nyheter
Politikk