Vil at Statoil skal endre kurs

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil at Statoil skal bli mer miljøvennlige.

Erik Solheim Foto: Scanpix
Politikk

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil at Statoil skal legge om kursen i mer miljøvennlig retning.I en tale til landsmøtet i Sosialistisk Venstreparti fredag gikk han til det som må oppfattes som et angrep på den måten det statlige oljeselskapet styres.- Det er ikke akseptabelt at det bruker så lite av sine ressurser på fornybare energikilder, sa han.Solheim tror at Statoils måte å drive på blir ett av mange temaer i eventuelle nye Soria Moria-forhandlinger etter valget.Miljøvernministeren nevnte særlig oljesandprosjektet i Canada som et skremmende eksempel på feilaktig forretningsdrift, men han blir vag når spørsmålene dreier seg om hvorfor ikke selskapets generalforsamling grep inn for å stoppe prosjektet.- Det er grenser for hvor mye vi kan detaljstyre. Vi har ingen tradisjon i å detaljstyre den forretningsmessige driften. Generelt ønsker vi at Statoil skal bli mer energiselskap og ikke bare være et olje- og gasselskap. Jeg forsøker å angi retningen ved å sende klare politiske signaler. Det er et signal jeg ikke bare sender til Statoil, men også alle energiselskaper, sier Solheim. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv