Advarer om terrorfare fra Pakistan

Terrorister fra Swat-dalen og andre områder vest i Pakistan kan slå til hvor som helst i verden.

Politikk

Verdenssamfunnet må gå sammen med Pakistan om å møte denne trusselen, sier en amerikansk toppdiplomat.Pakistanerne trenger mer utenlandsk hjelp både til å bekjempe terror og til å gjenoppbygge sin økonomi. Løfter om bistand tilsvarende 33,5 milliarder kroner er ikke nok, sa USAs spesialutsending Richard Holbrooke lørdag.Den erfarne diplomaten sa til pressefolk i Tokyo at det er gledelig at pakistanerne har fått tilsagn om milliardstøtte på et møte Japan arrangerte i samarbeid med USA og Verdensbanken. Men støtten må økes, framholdt han.- Terroristene i det vestlige Pakistan planlegger nye aksjoner verden over. Derfor må vi jobbe hardt for å styrke den pakistanske regjeringen, og sette den i stand til å løse problemene i stammeområdene i vest, fortsatte Holbrooke.Han viste også til at over halvparten av Pakistans befolkning lever under fattigdomsgrensen på vel 13 kroner per dag. Fattigdommen kan utløse sosial uro som gjør det enda vanskeligere å stabilisere den politiske situasjonen, mente Richard Holbrooke. (©NTB)

Nyheter
Politikk