Advarer Venstre mot å forlate sentrum

Venstre risikerer å bli et rent høyreparti som forlater sentrumslinjen.

Venstres Lars Sponheim - Foto: Scanpix
Politikk

Det mener Sps nestleder Trygve Slagsvold Vedum, som advarer Venstre mot å si ja til EU.- Om Venstre sier ja til EU-medlemskap og går inn for tvungen kommunesammenslåing, vil lite skille partiet fra Høyre, sier Slagsvold Vedum til Klassekampen.Han mener at det er et miljø i Oslo som begynner å få større og større gjennomslagskraft i partiet, og at dette er i ferd med å gjøre Venstre til et «Høyre light».Under landsmøtet til helgen skal partiet ta stilling til norsk medlemskap i EU og til en velferdsreform som innebærer kommunesammenslåing, om nødvendig med tvang.- Vi i Senterpartiet håper inderlig at ikke høyresiden i Venstre får gjennomslag under landsmøtet, sier Slagsvold Vedum, som mener at et ja til EU-vedtak vil forsterke forskjellene mellom SP og Venstre. (©NTB)

Nyheter
Politikk