Ap fram på ny måling

- Jeg tror regjeringen har bred støtte for sitt arbeid for å sikre arbeidsplasser gjennom statlig eierskap, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

Arbeiderpartiet går fram 2,6 prosentpoeng til 33,6 prosent på en fersk meningsmåling.Partiet får en oppslutning på 33,6 prosent og er med det landets største parti i målingen som er utført av Norfakta for Nationen og Klassekampen.Regjeringskollega Senterpartiet får 4,7 prosents oppslutning, en oppgang på 0,1 prosentpoeng, mens Sosialistisk Venstreparti faller 1,4 prosentpoeng til 5,5 prosent.De rødgrønne regjeringspartiene ville fått 78 mandater på Stortinget om målingen hadde vært valg. Det trengs 85 mandater for å få flertall.- Dette viser jo først og fremst at meningsmålinger kan gå opp og ned, men også at vi kan vinne valget, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til Klassekampen.Tror på støtteHan vil ikke spekulere i om striden rundt Aker Solutions har styrket regjeringen, men tror velgerne støtter eierskapspolitikken.- Jeg tror regjeringen har bred støtte for sitt arbeid for å sikre arbeidsplasser gjennom statlig eierskap. Og jeg tror at når Høyre prøver å bruke dette som argument mot statlig eierskap generelt, så er mange uenig med dem, påpeker Stoltenberg.

Nyheter
Politikk