Arbeiderpartiet får ny smekk av velgerne

Ap faller tilbake, mens Frp og Venstre øker.

Fv.: statsminister Jens Stoltenberg, Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen - Foto: Scanpix
Politikk

Arbeiderpartiet faller 3,2 prosentpoeng til 29,7 prosent på Dagens Næringslivs partibarometer i april. Frp styrker seg med 1,5 prosent og har nå støtte fra 28,4 prosent av velgerne.Valgforsker Bernt Aardal ved institutt for samfunnsforskning mener Ap-fremgangen på målingene under finanskrisen nå er i ferd med å ebbe ut. Ap har vært oppe i 35 prosent på enkelte målinger, men har siden februar vært på vei ned. Uro omkring en rekke saker som blasfemi, hijab, politiaksjoner og nå Aker kan ha spilt inn.- Jeg tror ikke man skal legge for stor vekt på dagsaktuelle saker, men de gir et bilde av en regjering som er på defensiven og må forsvare seg. Etter å ha surfet på tillit og troverdighet under finanskrisen, er nå hverdagen tilbake, sier Aardal til Dagens Næringsliv.Sosialistisk Venstreparti går fram 2,9 prosentpoeng til en oppslutning på 9 prosent, mens Senterpartiet går tilbake 0,4 prosentpoeng til 5,3 prosent.Om meningsmålingen hadde vært resultatet av et stortingsvalg ville de rødgrønne regjeringspartiene få 77 mandater, åtte færre enn det som kreves for å ha flertallet bak seg i Stortinget.Høyre får 13,9 prosent, tilbake 0,7. Kristelig Folkeparti får 5,7 prosent, ned 0,8, mens Venstre har 5 prosent av velgerne i ryggen, fram 0,5 prosentpoeng i forhold til marsmålingen. På ytterste venstre fløy får Rødt 1,3 prosents støtte, tilbake 0,3. (©NTB)

Nyheter
Politikk