Best påskevær på Østlandet og i Finnmark

Med tanke på sol og lite nedbør er det Østlandet, Sørlandet og Finnmark som kommer best ut av påsken.

Barn på skitur på påskefjellet - Foto: Scanpix
Politikk

Det går fram av langtidsvarselet fra Meteorologisk institutt i Oslo.- Fra og med skjærtorsdag og til godt ut på første påskedag ligger det bra an med sol på Østlandet og Sørlandet, og påskeaften blir det strålende sol i disse delene av landet, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen til NTB.Med sol og sønnavind følger det også høye temperaturer for årstiden, og på fredag og lørdag kan det bli 12-13 grader i store områder i opptil 600-700 meters høyde på Østlandet og Sørlandet.Søndag kveld passerer et svakt nedbørsområde over Sørlandet og Østlandet og gjør at påskeavslutningen blir mer grå med oppholdsvær på andre påskedag.Opphold i FinnmarkOgså i Finnmark blir det noe sol i påsken, men været vil bli skjemmet av fralandsvind i første del av høytidsperioden. På skjærtorsdag kan det bli litt regn, men stort sett blir det varierende skydekke i landets nordligste fylke.På søndag kommer det et nedbørsområde inn over Finnmark som først og fremst vil prege kysten av Vest-Finnmark.- I indre strøk av Finnmark blir det trolig oppholdsvær i hele påsken, men ikke nødvendigvis sol hele tida, sier statsmeteorolog Johnsen.

Nyheter
Politikk