Bøndene med egen finansavis

2.000 bønder i hele landet aksjonerte tirsdag for mer norsk matproduksjon.

Foto: Scanpix
Politikk

Lederen i Norges Bondelag, Pål Haugstad, og hans medlemmer var ute på gater og plasser straks etter fjøstid med 65.000 eksemplarer av bøndenes egen finansavis, Matnyttig.- Jeg delte selv ut aviser foran Oslo Børs og Oslo S og ble godt mottatt av alle, sier Haugstad til NTB.Vil betaleI avisen presenterer bøndene en undersøkelse som konkluderer med at folk flest i Norge mener at det må satses mer på norsk matproduksjon.- Folk er villige til å betale mer for maten, så dette er ikke bare en aksjon for 50.000 norske bønder og for norsk mat - men også for norske forbrukere, sier Haugstad.Han sier at vi egentlig bruker lite penger til mat målt mot inntekten i Norge. At norsk mat reelt sett koster noe mer enn maten lenger sør i Europa parerer Haugstad på følgende måte:- Det koster også noe mer å produsere Dagens Næringsliv og Finansavisen i Norge, enn det koster å produsere tilsvarende aviser lenger sør i Europa.

Nyheter
Politikk