Brustad stoler på Røkkes rådgiver

Næringsminister Sylvia Brustad mener det er ok at investeringsbanken som for to år siden hjalp Kjell Inge Røkke til milliardgevinst, skal undersøke om Røkke tok seg for godt betalt

Kjell Inge Røkke og næringsminister Sylvia Brustad - Foto: Scanpix
Politikk

For to år siden hjalp investeringsbanken UBS Kjell Inge Røkke & co i forbindelse med Akers nedsalg i Aker Solutions (daværende Aker Kværner). Aker ble sikret 3,6 milliarder kroner i forbindelse med salget. Nå skal samme bank undersøke om Røkke har tatt seg for godt betalt i forbindelse med det omstridte salget av eierandeler fra Aker til Aker Solutions.Næringsminister Sylvia Brustad har godkjent at den sveitsiske banken har fått oppdraget.- Det er positivt at Aker Solutions i dag har engasjert en internasjonal investeringsbank for å foreta en fornyet gjennomgang av transaksjonene. Valg av rådgiver, hva rådgiveren skal gjennomgå og hvordan gjennomgangen skal foretas er omforent mellom Aker Solutions og eierne i Aker Holding, sa Brustad i forbindelse med annonseringen. Da ble det ikke offentliggjort hvilken bank det dreide seg om.Les også: Her er rådgiverne i Røkke-striden

Nyheter
Børs