- Dette stanser overhodet ikke rentefesten

Verken ferske inflasjonstall eller annen makrostatistikk vil stanse rentefesten nå, tror analytikerne.

Sentralbanksjef Svein Gjedrem og boligeiere - Foto: Scanpix/iStockphoto
Politikk

Onsdag kom det ferske tall for inflasjonen fra Statistiske Sentralbyrå.De viste at kjerneinflasjonen (KPIJAE), som er konsumprisindeksen korrigert for avgiftsendringer og energivarer, steg med 2,7 prosent på årsbasis i mars.Tallene vil ikke virke inn på rentefesten i Norge, tror ekspertene.- Inflasjonstallene var så nær anslaget til Norges Bank at avviket ikke vil påvirke rentebeslutningen. Sammen med de andre tallene som har kommet bekrefter at det er en ganske hard nedgangskonjunktur i Norge, men den er verken mer eller mindre hard enn det sentralbanken ser for seg, sier makroøkonom Bjørn-Roger Wilhelmsen i First Securities til TDN Finans onsdag.Han tror styringsrenten blir kuttet med et halvt prosentpoeng til 1,50 prosent under neste rentemøte som går av stabelen 6. mai.Seniorøkonom Knut A. Magnussen i DnB Nor Markets er av samme oppfatning som Wilhelmsen.- Tallene som har kommet de seneste ukene vil nok ikke påvirke renteutsiktene i vesentlig grad. Bildet er omtrent slik Norges Bank har ventet, sier han til TDN Finans.

Nyheter
Børs