ECB-sjef utelukker nullrente

Den europeiske sentralbanken ECB vil ikke innføre nullrente i eurosonen, sier ECB-sjef Jean-Claude Trichet.

Europerisk Sentralbanksjef Jean-Claude Trichet - Foto: Sxanpix
Politikk

Bankens ledelse er ikke splittet i pengepolitikken, forsikrer han.Trichet sa lørdag på en pressekonferanse i Tokyo at «en nullrentepolitikk ikke vil være riktig i vår situasjon». Han advarte samtidig mot det han kalte overfortolkninger av uttalelser fra ulike medlemmer i ECBs toppledelse.- Det er ingen splittelse på topplanet hos oss. Vi har en svært enig ledelse, og jeg vil fraråde dere å overfortolke det mine kolleger sier, sa Trichet, som tilføyde at det kan komme varsler om «nye uortodokse tiltak» etter ECBs styremøte 7. mai.ECB senket tidligere denne måneden sin styrerente til 1,25 prosent, og Trichet sa da at det kan komme nye kutt. USAs og Japans sentralbanker har satt ned sine styrerenter til nær null, mens britiske Bank of England er nede på rekordlave 0,5 prosent.Enkelte investorer har sagt seg skuffet over at Trichet og hans medarbeidere ikke har gått lavere enn til 1,25 prosent. ECB er sentralbank for eurosonen, det vil si de 16 av EUs 27 medlemsland som har innført fellesvalutaen euro. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv