ESA etterforsker Norge

Overvåkningsorganet ESA har i dag innledet etterforskning mot Norge for brudd på EØS-avtalen.

Publisert 8. april 2009 kl. 14.18
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
Foto: HegnarOnline
Etterforskningen kommer etter at Norge ble anmeldt av PANLEGIS, en ledende aktør innen internasjonal selskaps- og skatteplanlegging.Etterforskningen gjelder mistanke om at Norge har unnlatt å fjerne reelle etableringshindre, og ESA vil nå etterforske om nordmenn som etablerer seg som NUF via England eller andre EØS-land, har blitt utsatt for diskriminering fra norske myndigheter.- Vi har blitt kontaktet av ESA med anmodning om å gi nærmere opplysninger om våre klienter opplever diskriminering blant annet i forbindelse med åpning av bankkonti eller søknad om finansiering, sier juridisk ansvarlig Claes Zangenberg i PANLEGIS i en pressemelding.Etterforskningen ledes av Eirik Ihlen fra ESA. Han er særlig opptatt av å sammenlikne situasjonen i Norge med den i våre naboland. I et brev til PANLEGIS ber han om en redegjørelse for om selskapets kunder i Sverige opplever en tilsvarende diskriminering.