- Farsen rundt Røkke er komplett

- Jeg trodde det var 1. april, sier stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) til HegnarOnline.

Partiformann Siv Jensen og finanspolitisk talsmann Ulf Leirstein - Foto: Scanpix
Politikk

Finansavisen skriver i dag at statsminister Jens Stoltenberg og Aker-eier Kjell Inge Røkke høsten 2008 arbeidet for å legge Aker-formuen i en skattefri stiftelse, hvor Ap-folk skulle fylle opp styret og Røkke ville få skattefritak. Røkke lokket med at dette skulle være en sosialdemokratisk tenketank etter mønster av FAFO.Konstruksjonen ville ha utløst skatteplikt, men avisens kilder hevder at det på høyt nivå i Regjeringen skal ha vært en positiv interesse knyttet til muligheten for en skattefri overføring; lex Røkke.- Jeg trodde det var 1. april, sier stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) til HegnarOnline.- Farsen rundt Røkke er komplett dersom dette stemmer, sier han.Leirstein viser også til Arbeiderpartiets retorikk om at de rike "skal tas". Røkke er tydeligvis et unntak.- Dette viser samrøren mellom Ap og Røkke. Det er skadelig for regjeringen, Ap og det politiske systemet dersom enkelte næringslivstopper som opptrer politisk korrekt skal få særrettigheter. Det er ikke første gang vi ser sterke bånd mellom Ap og enkeltgrupper. Jeg trodde det tilhørte fortiden, da folk med partiboka i orden fikk særrettigheter hos Ap. Det er tydelig at man ikke har kommet lenger, og nå bør Jens Stoltenberg avklarere relasjoner med enkeltgrupper, mener politikeren.Leirstein reagerer også på at embetsverket skal ha vært involvert i planene.- Vi må få klarhet i dette og stille spørsmål, sier stortingsrepresentanten i kjølvannet av oppslaget.Kjell Inge Røkke møter pressen for å kommentere Aker-sirkuset klokken 14.00 i dag.Seansen følger du LIVE her på HegnarOnline

Nyheter
Børs