Gro: - Jeg hyllet ikke Røkke

- Da en journalist kastet ut begrepet pionér - burde jeg bare smilt og ristet på hodet, sier Gro Harlem Brundtland. Det gjorde hun ikke.

Foto: Scanpix
Politikk

Gro Harlem Brundtland har sendt ut en presisering i ettermiddag:- Jeg var helt klar i mitt møte med pressen i dag på at jeg ikke kan eller vil kommentere den såkalte Aker-/Røkke-saken; en sak jeg ikke har vært med på å behandle, heller ikke noe av forhistorien, for jeg gikk av i 1996. Røkke er en mann jeg aldri har møtt. Da en journalist kastet ut begrepet pionér - burde jeg bare smilt og ristet på hodet. Jeg nølte, men bekreftet at Røkke har gjort en del nytt i norsk industri. Det var en generell uttalelse, og har intet med karakteristikker og vurderinger av det som er blitt en stor sak i de siste ukene. Der ville nok jeg har reagert på samme måte som vår regjering nå reagerer hadde det vært jeg som hadde hatt ansvaret i dag. Nå velger jeg likevel å si dette, fordi man i enkelte medier har gått så langt over streken i strid med hva jeg faktisk sa at man fremstiller det som om at jeg har hyllet og støttet Røkke. Mer feilaktig kan det ikke være, sier Harlem Brundtland i mledingen.

Nyheter
Politikk