Har du lyst på et krigsskip?

Forsvaret går nye veier for å kvitte seg med utrangert materiale. Nå kan du kjøpe to gamle minesveipere på finn.no.

Finn.no
Politikk

Det er MS Oksøy og MS Glomma som er lagt ut til salgs på nettauksjonen med en utropspris på 1,1 millioner kroner.«Krigsskipene er demilitarisert og hovedmotorer, generatorer, vannjeter og store mengder av utstyret er demontert og brukt som reservedeler på andre båter», heter det blant annet i annonseteksten.Det er Forsvaret selv som står bak det nye måten å kvitte seg med utrangert materiell på, og interessen er stor.- Med denne interessen tyder alt på at vi får solgt båtene, sier orlogskaptein Bjørn Stavrum i Forsvarets avhendingsprosjekt til Aftenposten.Hver båt er 56 meter lang og har en bredde på 13,3 meter. De ble bygget på 1990-tallet ved daværende Kværner Mandal.Stykkprisen for minesveiperne i glassfiber-kompositt var den gang flere hundre millioner kroner, men en kjøper må belage seg på betydelige investeringer for å få skipene i stand.Fargen beskrives som «forsvarsgrå» i annonsen på finn.no. Maksimum fart er oppgitt til én knop, noe som er godt gjort med tanke på at skipene er strippet for all motorkraft og teknisk utstyr, bortsett fra elektrisitetsanlegget.Skulle du ønske deg et godt emne til ny husbåt er det ennå en uke igjen til budfristen utløper. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv