Hevder Sarkozy hjalp skattesnikere

Frankrikes president Nicolas Sarkozy vil gå hardt til verks mot skatteparadiser. Nå hevdes det at Sarkozy selv har hjulpet folk med å plassere penger i utlandet.

Publisert 3. april 2009 kl. 12.06
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
Frankrikes president, Nicolas Sarkozy - Foto: Scanpix
I sin tidligere jobb som advokat hjalp Sarkozy ofte rike venner til å skaffe seg kontoer i banker i Sveits, der franske skattemyndigheter ikke har innsyn, het det på London-avisen The Times' nettsider fredag. The Times tror saken kan bli «pinlig» for presidenten. Sarkozy truet med å forlate toppmøtet i G20-gruppen av industriland og utviklingsland med raskt voksende økonomier i London denne uken, hvis ikke hans forslag til reformer i det globale finanssystemet ble vedtatt. Han raste mot det han kalte «angelsaksiske metoder».- Herr Sarkozy opptrådte selv som advokat for klienter som investerte formuene sine i Sveits. Blant dem var den tidligere tennismesteren Henri Leconte, som ble offer for banksvindleren Jacques Heyer i Genève, hevder The Times.Det respekterte franske nettstedet Rue89 siterer en ikke navngitt sveitsisk bankmann som betegner Sarkozy som «en grei fyr». Som advokat var Sarkozy ofte på besøk i Sveits, og han hadde et vennskapelig forhold til Henri Leconte, sier denne mannen.