Høyre krever uavhengig Aker-gransking

Disse transaksjonene kan føre til at staten taper store pengebeløp, sier Thorbjørn Hansen (H).

Statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Sylvia Brustad - Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Politikk

Aker Solutions skal selv granske hva som skjedde under overtakelsen av selskaper fra Aker. Høyre krever en uavhengig gransking.Etter at Aker solgte fire selskaper til Aker Solutions, et selskap der staten er indirekte medeier, har aksjen falt kraftig og store verdier forsvunnet fra børsen.- Dette er noe av det nærmeste man kommer en næringspolitisk skandale. Disse transaksjonene kan føre til at staten taper store pengebeløp, sier Thorbjørn Hansen (H) til TV 2.Regjeringen har krevd gransking av saken. Men Høyre mener dette blir helt feil, siden det er Aker Solutions selv som skal hente inn den nye vurderingen av transaksjonen.- Regjeringen må forstå at Aker og regjeringen sitter på hver sin side av forhandlingsbordet i denne saken, mener Hansen og frykter at Aker Solutions gransking kan bli partisk.Næringsminister Sylvia Brustad forsikrer at granskingen blir uavhengig og at hun har gitt klar beskjed om nettopp dette.- Vi vurderer selvsagt også om vi skal iverksette egne tiltak hvis det blir nødvendig, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv