Høyre på 10 prosent

Høyres oppslutning når et nytt lavmål på en ny meningsmåling for april.

Siv Jensen og Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Med 10,8 prosents oppslutning går partiet tilbake 2,5 prosentpoeng siden forrige måned.Det er det svakeste resultatet Høyre har hatt på lang tid på noen måling, skriver Vårt Land.Det er på Vårt Lands eget partibarometer for april at Høyre igjen gjør en dårlig figur. Siden desember har Høyre tapt nesten 160.000 velgere, og vel en tredel av disse har gått til Fremskrittspartiet, skriver avisen.Målingen er tatt opp rett før og under Arbeiderpartiets landsmøte, noe som gir et positivt utslag for partiet. Ap går fram 2,9 prosentpoeng og ender på 34,5 prosent. Frp får en framgang på 0,6 prosentpoeng og ender på 30,3 prosent i målingen som er utført av Norstat.De øvrige partiene (endring fra mars i parentes): SV 6,5 (-0,4), Sp 6,5 (+1,4), KrF 4,8 (-2,5), Venstre 4,2 (+0,5), Rødt 0,8 (-0,5), Andre 1,5 (+0,5). (©NTB)

Nyheter
Politikk