Hver tredje bonde vil avvikle odelsloven

En av tre bønder mener at odelsloven skaper så mye konflikter at den bør avvikles.

Publisert 6. april 2009 kl. 05.09
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
Foto: Scanpix
Odelsloven står fortsatt sterkt blant norske bønder, men likevel sier så mange som fire av ti enten at de ikke har noen mening eller at loven bør skrotes.63 prosent av de 1.000 aktive bøndene som deltok i meningsmålingen, svarer nei til å avvikle odelsloven.10 prosent vet ikke, og 27 prosent sier ifølge Nationen «ja» på spørsmålet som ble stilt slik:«Odelsloven sikrer nære slektningers rett til å overta en landbrukseiendom. Men loven skaper samtidig mange konflikter og gjør det vanskelig for folk utenfra å komme inn i landbruket. Bør odelsloven avvikles?».Odelsloven står sterkest blant bønder som er Sp-velgere, kvinner og de yngste og de eldste. Bønder som tjener mer enn 600.000 kroner i året, er mest skeptiske til odelsloven. (©NTB)