Ingen nye krisetiltak fra Stoltenberg

Den norske regjeringen jobber ikke med nye konkrete krisetiltak, ifølge statsminister Jens Stoltenberg.

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

Statsminister Jens Stoltenberg sier til TDN Finans fredag at den norske regjeringen ikke jobber med nye konkrete krisetiltak. Hovedprioriteten for øyeblikket er å i verksette de tiltakene som allerede er meldt og ta i bruk pengene som er bevilget.Ifølge nyhetsbyrået får myndighetene gode tilbakemeldinger fra norske industri- og finansselskaper vedrørende tiltakene de har iverksatt og vedtatt.- Det viktigste virkemiddelet er lavere rente, men investeringene som tas innen infrastrukturen sysselsetter mange arbeidere i byggebransjen, noe som igjen får ringvirkninger for andre deler av økonomien. Vi får også positive tilbakemeldinger når det gjelder tiltakene for å bedre finansieringen til bedriftene og fra bankene i forhold til de grepene som er tatt der, sier Stoltenberg.Han påpeker imidlertid at det er sterke motkrefter i internasjonal økonomi som nå opplever den verste nedgangskonjunkturen på lang tid.

Nyheter
Næringsliv