Kan bli aldersgrense for solariumbruk

- Forslaget er nylig oversendt departementet, sier avdelingsdirektør Gunnar Saxebøl i Statens strålevern.

Foto: Scanpix
Politikk

Helsedepartementet behandler nå et forslag fra Statens strålevern om forbud før unge under 18 år å bruke solarium.- Forslaget er nylig oversendt departementet. Deretter skal det ut på høring, så det vil nok ta noe tid før en eventuell forskriftsendring vil bli gjort gjeldende, sier avdelingsdirektør Gunnar Saxebøl i Statens strålevern.Strålevernmyndighetene i Norge, og også i de øvrige nordiske landene, har lenge frarådet bruk av solarium for barn og unge under 18 år. Forskning viser at solariumbruk innebærer økt risiko for hudkreft, særlig når bruken starter i tidlig ungdom og ved langvarig og hyppig bruk.- Den generelle forekomsten av hudkreft - fra enten utstrakt soling eller solariumbruk - er økende fra år til år, og over 1.000 tilfeller ble registrert i 2007, sier Saxebøl til NTB.

Nyheter
Politikk