Klarer de å knekke denne påskenøtten?

Partene i offentlig sektor fredag starter forhandlingene i dag. Dette blir den store nøtten å knekke.

Publisert 3. april 2009 kl. 10.28
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
Foto: Scanpix
Fremtidige pensjonsordninger i offentlig sektor vil bli det vanskeligste temaet når partene i offentlig sektor fredag starter forhandlingene.Pensjonsordningene i det offentlige skal tilpasses den nye folketrygden. I fjor ble avtalefestet pensjon en hovedsak i lønnsoppgjøret i privat sektor. Nå står det offentlige for tur.- Hovedutfordringen i årets tariffoppgjør blir å finne en god løsning på saken om tjenestepensjon i offentlig sektor, sier forhandlingsleder Pål N. Arnesen i YS Stat.Sammen med LO Stat og Unio Stat la YS Stat fram felles krav om «rimelig lønnsøkning» da de fredag møtte statens forhandlingsdelegasjon. Arbeidstakerorganisasjonene vil først etter påske legge fram detaljene i de økonomiske kravene og kravene tilknyttet AFP og tjenestepensjon.Arbeids- og inkluderingsminister Heidi Grande Røys (SV) mener oppgjøret kan bli krevende. Dersom partene ikke blir enige, kan det bli streik blant offentlig ansatte fra slutten av mai. (©NTB)