KrF advarer mot samarbeid med Røkke

Kjell Inge Røkke har lurt staten gang på gang, mener Knut Arild Hareide fra Kristelig Folkeparti.

Publisert 8. april 2009 kl. 22.20
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
Partileder i Krf Dagfinn Høybråten og nestleder Knut Arild Hareide - Foto: Scanpix
- Kjell Inge Røkke har gang på gang fått gode kort på hånd av regjeringen, og gang på gang har han lurt dem trill rundt, fastslår Hareide.- Vi kan ikke ha politikere som lar seg lure av slike folk. Røkke er kanskje sjarmerende, men staten kan ikke gi ham noen særbehandling av den grunn, sier Hareide til NTB.Hareide krever at statens styrerepresentant i Aker Holding, Berit Kjøll, må trekke seg hvis det stemmer at hun ikke orienterte staten etter at hun selv fikk kjennskap til de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions.Kristelig Folkeparti har hele tida ment at staten ikke burde gå inn i Aker Solutions, understreker Hareide. De problemene regjeringen nå opplever, er til sjuende og sist en konsekvens av denne dårlige investeringen, sier han.- Men det er positivt at Brustad nå rydder opp i saken. Jeg opplever at hun er på ballen, sier Hareide. (©NTB)