Lar StatoilHydro kjøre sitt løp

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) mener det er «betydelige miljøutfordringer» knyttet til oljesand. Men han vil ikke bruke eiermakten til å stanse StatoilHydro.

Foto: Scanpix
Politikk

Fra 2011 planlegger StatoilHydro å utvinne oljesand i Canada. Klimagassutslippene blir betydelig større enn ved oljeutvinningen i Nordsjøen.Men olje- og energiminister Riis-Johansen avviser å bruke statens eierandel på 67 prosent av aksjene for å stanse prosjektet, slik flere rødgrønne politikere krever.- Jeg vil ikke gå inn i enkeltprosjekter, sier statsråden til Dagsavisen.BI-professor Jørgen Randers er kritisk, og mener oljesandboring er gammeldags i tillegg til å være lite miljøvennlig.- Regjeringen gir med den ene hånden, når den blant annet gir 15 milliarder kroner for å bevare tropisk regnskog, og tar med den andre når den ikke stanser oljesandutvinning, sier han.SVs miljøpolitiske talskvinne Inga Marte Thorkildsen sammenligner oljesand med kull, og sier at Norge må styre unna hvis vi mener alvor med klimapolitikken. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv