- Ligner politisk korrupsjon

Høyres næringspolitiske talsmann mener Aker-transaksjonene ligner på politisk korrupsjon.

Kjell Inge Røkke og næringsminister Sylvia Brustad - Foto: Scanpix
Politikk

- Hele denne saken ligner på politisk korrupsjon, sier Torbjørn Hansen (H) i Stortingets næringskomité til VG.MilliardsalgHan viser til at Røkke-eide Aker fikk 6,4 milliarder kroner i 2007 for salget av deler av Aker Solutions (den gang var navnet Aker Kværner) til staten. Røkke beholdt kontrollen.Forrige uke solgte Aker flere selskaper til Aker Solutions - noe som sendte aksjeverdien av selskapet bratt nedover. Transaksjonene ble ikke behandlet eller godtkjent av staten som deleier.Hansen krever at regjeringen setter foten ned:- Det ser ut som om staten tappes for verdier, og regjeringen må ty til alle mulige skritt for å stoppe eller reversere disse transaksjonene, sier han til Dagbladet.

Nyheter
Børs