Må Snåsamannen stille opp?

Fire forsøk på å lyse ut prestestillingen på Snåsa har ikke gitt resultater. Søndag valgte derfor sogneprest Sverre Gustad i Inderøy og diakon Magne Fossum i Namdalseid å be høyere makter om hjelp.

Foto: Scanpix
Politikk

- Vi ber deg om å sende prester til de ledige stillingene, og spesielt til Snåsa, het det i forbønnen som ble framført av Gustad og Fossum.De to er bekymret over prestemangelen i landet generelt og på Snåsa spesielt.- Det har vært vanskeligheter med å få besatt prestestillingen på Snåsa. Det er bakgrunnen for bønnen, sier Fossum til Trønder-Avisa.Lederen for menighetsrådet i Snåsa kommune, Per Morten Grande, forstå ikke hva det er som skremmer prestene fra Snåsa. Det kan i hvert fall ikke være lokalbefolkningen, mener han.- Nei, det har jeg vanskelig for å tro. Vi har ingen god forklaring på dette. Men situasjonen er beklagelig, sier Grande, som opplyser at prestestillingen har stått tom siden juni i fjor.Forholdene burde ligge godt til rette for å få en prest til Snåsa, mener Grande, og viser til at det medfølger en nyoppusset prestegård med flott beliggenhet.Prost Geir Gravaas i Nord-Innherad prosti mener prestemangelen på Snåsa er en del av en generell trend. Det er ledige prestestillinger flere steder i landet og det blir stadig vanskeligere å skaffe prester. (©NTB)

Nyheter
Politikk