Mange amerikanere har store problemer

Hver tiende amerikaner får matvarehjelp.

Politikk

32,2 millioner amerikanere er nå avhengige av matkuponger fra myndighetene for å kunne spise seg mette, og dette er flere enn noensinne.Hver tiende amerikaner mottar nå sosialstøtte i form av matkuponger, og bare i januar økte antallet med 580.000, viser tall fra myndighetene.Antallet amerikanere som må gå den tunge veien til myndighetene for å be om hjelp, øker nå i 46 av 50 delstater, aller mest i Vermont, Alaska og South Dakota.I Texas mottar nå nærmere 3 millioner mennesker matkuponger, i California drøyt 2,5 millioner og i New York drøyt 2,2 millioner.Den gjennomsnittlige verdien av matkupongene er på rundt 740 kroner måneden per person, og kupongene kan brukes til å kjøpe dagligvarer for.Som et resultat av president Barack Obamas økonomiske krisepakke økes nå verdien av matkupongene med 13 prosent, noe som tilsvarer rundt 520 kroner mer i måneden for en familie på fire.Arbeidsledigheten i USA steg i februar til 8,1 prosent, det høyeste på 25 år. (©NTB)

Nyheter
Politikk