Mener Andersen bør vurdere sin stilling

Kåre Willoch mener det ble gjort en så dårlig jobb da regjeringen gikk inn i Aker Solutions at daværende næringsminister Dag Terje Andersen bør vurdere sin stilling.

Stortingspresident Dag Terje Andersen - Foto: Scanpix
Politikk

- Den næringsminister som sluttet denne dårlige avtalen, bør nok vurdere sin stilling, sier Kåre Willoch om aksjonæravtalen som ble inngått.Det var Dag Terje Andersen (Ap) som var næringsminister den gang, og dermed den som hadde ansvaret for aksjonæravtalen med Kjell Inge Røkkes Aker ASA.- Aksjonæravtalen med Røkke har vist seg å være full av hull. De har inngått avtalen i tro om at han ville etterleve avtalens ånd, men i stedet har han utnyttet hullene i avtalen. Resultatet er begredelig, sier Willoch til NRK.Dag Terje Andersen vil ikke kommentere Willochs uttalelse om at han bør vurdere sin stilling, men understreker at han mener avtalen var god.Han får støtte av nåværende næringsminister Sylvia Brustad.- Det viktigste var her å beholde Aker Solutions på norske hender, og det har vi klart, sier Brustad. (©NTB)

Nyheter
Politikk