- Når renten når dette punktet stopper Gjedrem

- Gjedrem kutter renten helt til han kommer hit, forteller nordisk storbank, som tror norsk økonomi er på vei mot bedring.

Foto: Finansavisen
Politikk

Norges Bank med sentralbanksjef Svein Gjedrem i spissen har tidligere signalisert at styringsrenten i Norge kan komme så langt ned som 1 prosent, skriver Finansavisen torsdag.Det tror derimot ikke Danske Bank. Et raskere omslag for norsk økonomi kommer til hindre dette, mener de.Rentebunnen blir i stedet på 1,5 prosent, men det tar til gjengjeld lang tid før rentehevingene kommer. Om ett år er trolig styringsrenten 1,75 prosent.«Norsk økonomi er på vei mot bedring,» slår Danske Bank fast i sin nyeste analyse av nordisk økonomi.Sammen med rentekuttene bidrar lavere inflasjon til å stimulere forbruk og boligmarkedet. Samtidig slår nå krisepakken fra Kristin Halvorsen inn og demper fallet i bygge- og anleggssektoren.

Nyheter
Børs