Navarsete vurderer å reversere Mesta

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) vurderer å reversere konkurranseutsettingen av veivedlikeholdet og etableringen av Mesta.

Foto: Scanpix
Politikk

Veivedlikeholdet har blitt dårligere og dyrere, mener Navarsete. Derfor vil hun ha full gjennomgang av systemet, i lys av at det kan ha oppstått ulykker som følge av dårlig vedlikehold.- Det er ganske alvorlig at tallet på klager vokser såpass mye. Jeg var i Nordland på et folkemøte, og der fortalte de om tre dødsulykker som hadde skjedd mens man ventet på at veien skulle bli strødd, sier Navarsete til NRK.Klager på dårlig brøyting, salting og strøing av veiene, og generelt dårlig vedlikehold, har vært i vekst de siste årene. Samtidig mener regjeringen at kostnadene har økt. Statens vegvesen har varslet at utgiftene vil øke med 70-80 prosent på grunn av at færre selskaper legger inn anbud.Navarsete vil derfor ha full gjennomgang av systemet som omhandler anbudskontrakter, og hun vil vurdere om det var fornuftig å etablere Mesta. Mesta er et statlig selskap med ansvar for vedlikehold.- Vi setter nå i gang en evaluering av utskillelsen av drifts- og vedlikeholdsoppgavene fra Statens vegvesen. Rett og slett gå gjennom alt, både kostnadselementene og ikke minst se på hvordan kvaliteten på vedlikeholdet har utviklet seg, sier samferdselsministeren. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv